Maxioms Pet

X

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell (n. 3 martie 1847 în Edinburgh Scoția, d. 2 august 1922 pe insula Cap Breton în Canada) a fost un om de știință, inventator și, ulterior, industriaș american, care în anul 1876 a devenit prima persoană care a brevetat un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite.
Învață până la vârsta de 14 ani în Edinburgh unde a învățat latina și greaca, după care continuă școala în Londra; pe bunicul său îl preocupă tehnica vorbirii, fiind interesat de un sistem fonetic de scris universal (alfabetic fonetic). Urmează pe tatăl său care este profesor și predă la "House Academy pentru tehnica vorbirii și muzică" din Elgin Scoția, mai târziu predă la "University College pentru tehnic vorbirii" din Londra. Graham studiază până în anul 1870 anatomia și fiziologia glasului uman. Părăsește Anglia 1870 împreună cu tatăl său care dorește clima mai sănătoasă a Canadei, după ce doi frați ai lui Graham mor de tuberculoză.
Descoperirea istorică a telefonului în 1876 care după introducerea în sistemul de comunicație internațional fiind la început firma "Bell Telephone Company", devenind ulterior un concern gigant de comunicație A & T. În anul 1876 se căsătorește cu fiica surdă a unui partener de afaceri Hubbard, căsătorie din care va avea două fiice și doi fii care mor în copilărie.
În anul 1882 primește cetățenia americană (a SUA), până la moartea sa se ocupă mai ales cu studiul eugenic al surzeniei Francis Galton (1822-1911) care este de fapt o fază preliminară a studiilor genetice la om.

Trimite prin:

Maxioms de Alexander Graham Bell

  ( comentarii )
  52  /  56  

Un inventator este un om care priveste in jurul lui si nu este multumit de lucruri asa cum sunt. Vrea citește mai mult

Un inventator este un om care priveste in jurul lui si nu este multumit de lucruri asa cum sunt. Vrea sa imbunatateasca tot ceea ce vede, vrea sa aduca foloase lumii.

de Alexander Graham Bell Găsit in: Citate despre Inventie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  38  /  24  

Omul este un animal care refuza sa se multumeasca cu implinirea dorintelor animale.

Omul este un animal care refuza sa se multumeasca cu implinirea dorintelor animale.

de Alexander Graham Bell Găsit in: Citate despre Om,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  37  /  33  

Uneori privim atat de mult la usa care se inchide incat o vedem prea tarziu pe cea care se deschide.

Uneori privim atat de mult la usa care se inchide incat o vedem prea tarziu pe cea care se deschide.

de Alexander Graham Bell Găsit in: Citate despre Opinie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet