Maxioms Pet

X

Alexandru George

Alexandru Ecovoiu (n. 1943), romancier român contemporan.
Deși a debutat în anii ’80, a intrat în atenția publicului și a criticii literare abia în 1995, o dată cu publicarea romanului Saludos (Premiul Uniunii Scriitorilor din România, 1996, Premiul Revistei Observator-München, 1998). Talentul și l-a confirmat prin publicarea romanului Stațiunea (Premiul Academiei Romane, 1997). În traducere în limba germană i-au apărut la München, în Editura Radu Bărbulescu, Saludos (ediția 1, 1998 și ediția a 2-a 2000) și culegerea de proze scurte Die drei Mozart-Kinder (Cei trei copii Mozart), 2002. La Editura Polirom au apărut Saludos (2004) Ordinea(2005) Stațiunea (2007), Cei trei copii Mozart(2008).

Trimite prin:

Maxioms de Alexandru George

  ( comentarii )
  29  /  58  

Camil Petrescu este doar unul dintre scriitorii care au exercitat asupra mea o influenta formativa. Ii sunt recunoscator, caci prin citește mai mult

Camil Petrescu este doar unul dintre scriitorii care au exercitat asupra mea o influenta formativa. Ii sunt recunoscator, caci prin marele sau eseu despre Proust m-a dus la acesta si spre literatura de tip confesiv, scrisa la persoana I, careia i-am ramas credincios in toate romanele mele.

de Alexandru George Găsit in: Citate despre Literatura,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  16  /  37  

Doctrina liberala pleaca de la postulatul ca libertatea nu e doar un lux sau un adaos in viata omului, ci citește mai mult

Doctrina liberala pleaca de la postulatul ca libertatea nu e doar un lux sau un adaos in viata omului, ci ea il defineste si il deosebeste de animale. Libertatea iti ingaduie sa faci orice, asumandu-ti insa riscurile respective, care te indeamna la temperanta si la respectul persoanei altuia. Ea nu-ti impune restrictii, ci te cheama sa ti le pui singur, facand apel la ratiune, asadar la oportunitate.

de Alexandru George Găsit in: Citate despre Libertate,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet