Maxioms Pet

X

Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc (n. 26 octombrie 1928, Codreanca, raionul Strășeni) este scriitor, dramaturg și ziarist. Este redactor-șef la ziarul "Tinerimea Moldovei" și redactor-șef adjunct al revistei "Chipăruș". În 1977 a fost secretar al Consiliului de conducere al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Debutează cu placheta de versuri pentru copii "La pădure" (1955). În același an îi apare culegerea de poezii satirice "Prafuri amare". Este autorul romanelor "Singur în fața dragostei" (1966), ecranizat la Moldova-film , "Unchiul din Paris", "Pactul cu diavolul",, Spune-mi Gioni, al pieselor "Radu Ștefan - Intâiul și Ultimul", "Și sub cerul acela". Este de asemenea autor al mai multor scenarii de film.

Trimite prin:

Maxioms de Aureliu Busuioc

  ( comentarii )
  24  /  27  

Of, spuneau stramosii mei, latinii: Nex sutor supra crepidam? Cind e vorba sa te apropii de politica, apropie-te, dar numai citește mai mult

Of, spuneau stramosii mei, latinii: Nex sutor supra crepidam? Cind e vorba sa te apropii de politica, apropie-te, dar numai de faptele politicienilor, nu si de politicieni. Si daca o sa-i bagi in literatura, asa cum sint, poate ca ai sa realizezi ceva folositor pentru toata societatea.

de Aureliu Busuioc Găsit in: Citate despre Politica,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet