Maxioms Pet

X

Constantin Stoiciu

S-a nascut la 16 februarie 1939, la Iasi. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.
Lucreaza ca producator de film si ca jurnalist in presa cotidiana si saptamanala, colaborand in paralel la televiziune si la revistele culturale romanesti.
A realizat 14 filme artistice, ca scenarist si cateva documentare ca regizor. A primit numerose premii in Romania si Europa.
În a fondat 1983 editura Humanitas si revista literară Humanitas. In calitate de editor, a incurajat poezia si debutantii, purtand o atentie particulara scriitorilor a caror limba de origine este alta decat franceza sau engleza. Este singurul editor roman din Canada prezent cu carti in limba franceza si romana la Salonul de Carte de la Montrel din ultimii 16 ani. Din vara anului 1999, colaborator permanent la ziarul Cotidianul.

Trimite prin:

Maxioms de Constantin Stoiciu

  ( comentarii )
  20  /  17  

De fapt, ce defineste mai exact o viata: supunerea la un destin previzibil sau inventarea cu orice pret a propriului citește mai mult

De fapt, ce defineste mai exact o viata: supunerea la un destin previzibil sau inventarea cu orice pret a propriului destin? Unde incep mistificarea, cinismul, si tradarea si unde se sfarsesc visul, candoarea si duplicitatea? Ce rol joaca istoria si convulsiile ei in aceasta supunere sau alegere a destinului, cel mai adesea fara drum de intoarcere? Rafuiala cu sine si cu lumea are un alt sens decat acela de a infrunta cu constiinta curata farsa cruda a mortii sau nu este decat o ultima si inutila bravura?

de Constantin Stoiciu Găsit in: Citate despre Viata,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet