Maxioms Pet

X

Demostene Botez

Demostene sau Demosthenes (384-322 î. Hr.) a fost un om politic și orator atenian. A fost considerat cel mai mare orator al Antichității, fiind imitat până în Epoca Modernă.
Demostene s-a născut la Atena în anul 384 î.Hr. într-o familie înstărită. Tatăl său, numit tot Demostene, era proprietarul unui atelier de armurărie. La moartea acestuia, copilul Demostene și sora sa au moștenit o avere considerabilă care le-a asigurat o existență onorabilă. La vârsta de 30 de ani, Demostene se implică din ce în ce mai activ în problemele statului și, în mod deosebit, se opune, prin conducerea partidei antimacedoneene, politicii promovate de regele Filip al II-lea al Macedoniei. Aceste critici apar într-o serie de discursuri pe care Demostene le-a rostit în cadrul Adunării Poporului (greaca: He Boule) numite Filipicele. Demostene s-a bîlbîit din copilărie și pronunța incorect sunetele, dar avea o dornță mare de a deveni orator și prin exerciții a devenit un mare orator.

Trimite prin:

Maxioms de Demostene Botez

  ( comentarii )
  52  /  45  

Politetea nu-i o calitate, e o disciplina. Atunci cand este numai un produs al educatiei, e suparatoare prin convenienta si citește mai mult

Politetea nu-i o calitate, e o disciplina. Atunci cand este numai un produs al educatiei, e suparatoare prin convenienta si aplicatiune.

de Demostene Botez Găsit in: Citate despre Politete,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  21  /  37  

Prieteniile vechi au o prezenta permanenta orice s-ar intampla. Ele au devenit structurale, ca un fel de existenta siameza.

Prieteniile vechi au o prezenta permanenta orice s-ar intampla. Ele au devenit structurale, ca un fel de existenta siameza.

de Demostene Botez Găsit in: Citate despre Prietenie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  49  /  56  

Afara ploua ca si toamna si-i urat, Ma uit pe geam ca dupa tine, si atat. In mine toate amintirile citește mai mult

Afara ploua ca si toamna si-i urat, Ma uit pe geam ca dupa tine, si atat. In mine toate amintirile te-asteapta De-aceea mi-i privirea stranie si dreapta.

de Demostene Botez Găsit in: Citate despre Singuratate,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet