Maxioms Pet

X

Dimitrie Gusti

Dimitrie Gusti (n. 13 februarie 1880, Iași; d. 30 octombrie 1955), a fost un filosof, sociolog și estetician român. Membru al Academiei Române din 1919, președintele Academiei Române (1944 - 1946), ministru al învățământului între 1932 și 1933, profesor la Universitățile din Iași și București. Membru al unei loji masonice din Iași.
A inițiat și îndrumat acțiunea de cercetare monografică a satelor din România (1925 - 1948). A obținut legiferarea serviciului social (1939), prin care se instituționaliza, pentru prima oară în lume, cercetarea sociologică, îmbinată cu acțiunea socială practică și cu pedagogia socială.
În domeniul literar-științific, Gusti a înființat și a condus revistele „Arhiva pentru știința și reforma socială” (1919 - 1943) și „Sociologie românească” (1936 - 1944).

Trimite prin:

Maxioms de Dimitrie Gusti

  ( comentarii )
  42  /  31  

Personalitatea reprezinta cea mai inalta sinteza sufleteasca. Misiunea personalitatii este ca prin ea sa se contribuie la realizarea umanitatii.

Personalitatea reprezinta cea mai inalta sinteza sufleteasca. Misiunea personalitatii este ca prin ea sa se contribuie la realizarea umanitatii.

de Dimitrie Gusti Găsit in: Citate despre Personalitate,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  43  /  57  

Din activitatea neintrerupta a personalitatii, ca si a unitatilor sociale, nationale si umanitare alcatuite din personalitati in diferite directii ale citește mai mult

Din activitatea neintrerupta a personalitatii, ca si a unitatilor sociale, nationale si umanitare alcatuite din personalitati in diferite directii ale actualitaii se nasc valorile culturale, spirituale, economice, politice si juridice.

de Dimitrie Gusti Găsit in: Citate despre Munca,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  56  /  55  

Demnitatea nu este o atitudine agresiva, de tiranie a eului propriu. Dimpotriva, este o conditie etica, pentru a ne apara citește mai mult

Demnitatea nu este o atitudine agresiva, de tiranie a eului propriu. Dimpotriva, este o conditie etica, pentru a ne apara convingerile proprii. De asemenea nu este nici o exagerare a constiintei de sine, ci o consecinta a acesteia atunci cand ea functioneaza in conditii sufletesti satisfacatoare.

Maxioms Web Pet