Maxioms Pet

X

Dinu Ianculescu

Dinu Ianculescu (n. 24 martie 1925, București) este un actor si poet român. Actor la Teatrul Național, Teatrul Actorului de Film „C. Nottara”, Teatrul Tineretului, Teatrul Mic, joacă pe scenă și în film timp de 40 de ani; colaborează cu Televiziunea Română la emisiunea „Teleenciclopedia”, fiind personificat ca „vocea de sâmbătă seara”.
Este fiul Aurorei (născută Vlădescu) și al lui Constantin Ianculescu, inginer. Urmează Liceul „Andrei Șaguna" din Brașov, făcând ultimele trei clase la Liceul „Sf. Sava" din București, pe care îl va absolvi în 1945. În paralel se înscrie la Conservatorul de Muzică și Artă Dramatică, pe care l-a terminat în 1947. Din octombrie 1944 este angajat crainic la Radiodifuziune și actor la Teatrul Nostru (condus de Dina Cocea), apoi, după 1948, la Teatrul Național și la Teatrul Mic. Se stabilește în Germania în 1985, colaborând, din 1986, cu teatrul din Darmstadt și la posturi de radio din Frankfurt și Baden-Baden. A debutat cu versuri la „Universul literar" (1941), apoi a fost selectat în antologia lui George Togan, Ne cheamă Ardealul (1944), primul volum, Argintatul pește și alte poezii, publicându-l abia în 1970.

Trimite prin:

Maxioms de Dinu Ianculescu

  ( comentarii )
  38  /  45  

E primavara si e frig.
O pasare cade pe ape
si nu e nimenea pe-aproape
ca sa ma vaiet si citește mai mult

E primavara si e frig.
O pasare cade pe ape
si nu e nimenea pe-aproape
ca sa ma vaiet si sa strig

ca moartea trece de prosoape
si sare dincolo de dig.
E primavara si e frig.
O pasare cade pe ape.

E primavara si e frig

de Dinu Ianculescu Găsit in: Citate despre Moarte,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  31  /  42  

Vei gasi ascunsa intr-o zi o scrisoare ultima, amara c-am plecat cu frunzele-ntr-o doara prin paduri pe care nu le citește mai mult

Vei gasi ascunsa intr-o zi o scrisoare ultima, amara c-am plecat cu frunzele-ntr-o doara prin paduri pe care nu le stii. Vei gasi ascunsa intr-o zi.

de Dinu Ianculescu Găsit in: Citate despre Despartire,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet