Maxioms Pet

X

Doru Davidovici

Locotenent-colonelul aviator Doru Davidovici (n. 6 iulie 1945 -- d. 20 aprilie 1989) a fost un aviator și scriitor român de origine evreiască. În anii '80, a fost unul din cei mai îndrăgiți scriitori de ficțiune din România. Doru Davidovici a fost influențat de operele scriitorilor Ray Bradbury, Radu Tudoran și Bertolt Brecht. Datorită cărților sale, a profesiei, dar și a modului în care a trecut în neființă, a fost deseori comparat cu Antoine de Saint-Exupéry.

Trimite prin:

Maxioms de Doru Davidovici

  ( comentarii )
  33  /  27  

Gand negandit, dar asta nu inseamna ca nu ar exista. V de la victorie, 1987

Gand negandit, dar asta nu inseamna ca nu ar exista. V de la victorie, 1987

de Doru Davidovici Găsit in: Citate despre Gandire,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  20  /  23  

Stii... nici nu cred ca vreau foarte mult sa fiu cu picioarele pe pamant. Aripi de argint, 1983

Stii... nici nu cred ca vreau foarte mult sa fiu cu picioarele pe pamant. Aripi de argint, 1983

de Doru Davidovici Găsit in: Citate despre Realitate,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  48  /  70  

Nu înălţimea la care ai ajuns contează, nici tipul de avion cu care ai zburat, ci ceea ce rămâne în citește mai mult

Nu înălţimea la care ai ajuns contează, nici tipul de avion cu care ai zburat, ci ceea ce rămâne în sufletul tău din înălţimile pe care le-ai atins.

de Doru Davidovici Găsit in: Citate despre Sentimente,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  46  /  41  

Avionul stia ca se prabuseste; suprasarcina tintuind pilotul in scaun, aruncandu-l dureros in marginile cabinei, mainile grele nu reuseau sa citește mai mult

Avionul stia ca se prabuseste; suprasarcina tintuind pilotul in scaun, aruncandu-l dureros in marginile cabinei, mainile grele nu reuseau sa ajunga lacatul chingilor, maneta de largare a cupolei. Intunericul fierbinte al suprasarcinii urcand dinspre picioare, talpile presate pe paloniere cu sute de kilograme-forta. Acul fluturat al altimetrului trasand obtuz sute de metri de cadere. Planeta rotita, incremenita oblic in spatiu, franturi de secunda. Saltul pamantului peste cupola cabinei, mana ridicata greu, buzele muscate la sange, senzatia cumplita de NU ESTE ADEVĂRAT, era. Degetele atingeau maneta de largare fara sa poata apuca, strange, trage, inca doi centimetri. Doua secunde pentru miscarea elementara, mai putin decat elementara, a trage o maneta cu bila rosie in varf. O mie trei sute metri de prabusire, pamant inghetat de iarna, suvoiul compact al aerului frigea frigea de ger presand in scaun, izbea, ardea fata, ochii, mainile, chiar prin manusile de zbor. Nici nu se putea explica, macar.

de Doru Davidovici Găsit in: Citate despre Aviatie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  32  /  20  

Trebuie sa existe, pentru Dumnezeu, ceva stabil, la care sa poti veni cu sufletul in palme ca la Zidul Plangerii, citește mai mult

Trebuie sa existe, pentru Dumnezeu, ceva stabil, la care sa poti veni cu sufletul in palme ca la Zidul Plangerii, sa te topesti in cuvinte asa cum pietrele se topesc sub cuvintele tale.

de Doru Davidovici Găsit in: Citate despre Religie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet