Maxioms Pet

X

Dumitru Solomon

Dumitru Solomon (n. 14 decembrie 1932, Galați - d. 10 februarie 2003, București) a fost un dramaturg român, de asemenea eseist, cronicar dramatic, profesor de dramaturgie la ATF , de origine evreiască. Prietenii săi îl alintau Dolfi Solomon. A scris eseuri, romane, și cronici teatrale.
Dumitru Solomon s-a născut în Galați in 1932. A urmat liceul la secția umanistă în Bârlad. În anul 1955, a obținut licența în filologie română la Facultatea de Limbă și Literatură Română a Universității din București cu o teză despre teatrul lui Camil Petrescu. Între 1955-1962, devine redactor al Gazetei literare apoi șef de departament la Luceafarul, și ulterior director al revistei teatrale Teatrul, devenită după 1989 Teatrul, azi, unde rămâne până la desființarea publicației în anul 1998, când Ministerul Culturii și-a retras sprijinul financiar. A devenit apoi director al revistei Scena, publicată între anii 1998-2001 de trustul Media Pro. A deținut o rubrică săptamânală în revista Dilema în care a radiografiat cu ironie și luciditate peisajul mass-mediei românești.

Trimite prin:

Maxioms de Dumitru Solomon

  ( comentarii )
  51  /  42  

Se poate face teatru din orice si despre orice, ceea ce nu inseamna ca se poate face teatru oricum, fiindca citește mai mult

Se poate face teatru din orice si despre orice, ceea ce nu inseamna ca se poate face teatru oricum, fiindca nu e imoral sa aduni o sumedenie de oameni intr-o sala si sa-i tii o ora sau doua, decat daca le comunici lucruri importante si captivante. Importante pentru existenta lor si captivante pentru timpul lor. Daca un spectator pleaca de la teatru spunand "m-am plictisit", poate fi de vina el, dar daca o sumedie de spectatori pleaca de la teatru spunand "ne-am plictisit", indiferent cine e de vina, trebuie sa incepem a ne pune intrebari.

de Dumitru Solomon Găsit in: Citate despre Teatru,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet