Maxioms Pet

X

Francoise Sagan

Françoise Sagan (n. 21 iunie 1935, Cajarc/Lot - d. 24 septembrie 2004, Honfleur/Calvados), scriitoare franceză ce a făcut parte din curentul denumit Nouvelle Vague (noul val). Născută la 21 iunie 1935 la Cajarc (departamentul Lot), în familia unui industriaș prosper, romanciera, pe adevăratul său nume Françoise Quoirez, a publicat primul său roman - Bonjour tristesse - în anul 1954, la vârsta de 18 ani, sub un pseudonim ales din opera lui Marcel Proust. Cărțile sale, printre care Un certain sourire (1956, Aimez-vous Brahms? (1959), La Chamade (1965), Le lit défait (1977), scrise într-un stil alert și cu o tonalitate amară, s-au bucurat de un succes deosebit. Temele sale favorite au fost critica vieții superficiale, atmosfera însorită a locurilor de viligiatură, automobilele rapide, într-un amestec de cinism, sensualitate, indiferență și contemplație. Ultima sa creație, Derrière l'épaule, apărută în anul 1998, conține o privire critică a autoarei asupra carierei sale literare.

Trimite prin:

Maxioms de Francoise Sagan

  ( comentarii )
  55  /  47  

Singurul lucru pe care il regret este acela ca niciodata nu voi avea timpul necesar pentru a citi toatre cartile citește mai mult

Singurul lucru pe care il regret este acela ca niciodata nu voi avea timpul necesar pentru a citi toatre cartile p care doresc sa le citesc.

de Francoise Sagan Găsit in: Citate despre Regret,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  14  /  22  

Arta trebuie sa ia realitatea prin surprindere.

Arta trebuie sa ia realitatea prin surprindere.

de Francoise Sagan Găsit in: Citate despre Arta,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet