Maxioms Pet

X

Gelu Vlasin

Gelu Vlașin este un poet din România și este principalul reprezentant al deprimismului în poezia românească, creatorul platformei online Rețeaua literară.
S-a născut în localitatea Telciu din județul Bistrița Năsăud la data de 30 august 1966, căsătorit cu Cristina Maria Vlașin (artistă de jazz), are un copil, Darius Andrei Vlașin (născut la Madrid în 4 decembrie 2009) și a debutat literar în revista România literară 16/1999 cu o prezentare de Nicolae Manolescu; debutul editorial a fost în 1999 cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie, publicat la Editura Vinea, București, cu o prefață semnată de Nicolae Manolescu și o postfață de Paul Cernat; volumul a fost premiat de Asociația Scriitorilor din București la secțiunea debut 1999 și a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România , 1999.

Gelu Vlasin 's Bio

  • Profesie:poet, scriitor, promotor cultural

  • Născut(ă):30.08.1966

  • Nationalitate:român

Trimite prin:

Maxioms de Gelu Vlasin

  ( comentarii )
  37  /  34  

In primul rand poezia ramane ceea ce-a fost dintotdeuna - defularea personala a unei trairi la nivel existential. Deprimismul artistic, citește mai mult

In primul rand poezia ramane ceea ce-a fost dintotdeuna - defularea personala a unei trairi la nivel existential. Deprimismul artistic, adica starea despre care unii care scriu texte nici macar n-au auzit, ce sa mai spun de simtit. Fara suferinta artistica poezia nu exista, fara traire un poem nu poate respira. Abia apoi se transforma la nivel de receptare intr-un mai mult sau mai putin instrument afectiv, care-si gaseste cel putin o forma de autentic.

de Gelu Vlasin Găsit in: Citate despre Poezie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet