Maxioms Pet

X

Gheorghe Sarau

Gheorghe Sarău (n. 21 aprilie 1956, satul Segarcea-Vale, județul Teleorman) este un lingvist român, autor al mai multor manuale de învățare a limbii romane.
Fiind student, a participat la mai multe cursuri de vară: cursuri de vară de limba, literatura și civilizația bulgară - Universitatea Veliko-Tărnovo, Bulgaria (1980), cursuri de vară de limba, literatura și civilizația maghiară - Universitatea din Debrețin (1981). În afară de aceste limbi, a mai învățat ca autodidact și limbile spaniolă, romani și germană. De asemenea, știe și limbile engleză și franceză. Atât în timpul facultății, cât și după absolvirea acesteia, a publicat studii, recenzii, traduceri și articole în reviste de specialitate.
După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de limba rusă la Școala nr.3 și la Școala nr. 2 din municipiul Satu Mare, apoi din iunie 1984 se transferă ca profesor de limba rusă și traducător din limbile maghiară, bulgară și rusă în București.
De la 1 iunie 1990 lucrează ca referent de specialitate, apoi inspector de specialitate în Ministerul Învățământului în cadrul Direcției de Relații Internaționale, Serviciul de Relații bilaterale (referentură exemplară cu Ungaria, Spania, India, Portugalia, Albania, Vietnam, Mongolia, Bulgaria, America de Sud și Centrală ș.a., cursuri de vară românești etc.).
În paralel cu activitatea de la minister, activează și ca profesor de limba rusă la Școala nr.165 din București, iar apoi între anii 1991-1994 este profesor de limba romani la Școala Normală din București. În paralel, în perioada 1 mai 1991 - 30 aprilie 1998, este metodistul Ministerului Învățământului pentru limba rromani.
Începând din data de 1 mai 1998, lucrează consilier pentru limba romani și romi la Ministerul Educației Naționale. Din anul 2006, este și formator național în Programul educațional PHARE pentru rromi al Ministerului.

Trimite prin:

Maxioms de Gheorghe Sarau

  ( comentarii )
  61  /  65  

Tot saracul umple sacul!

Tot saracul umple sacul!

de Gheorghe Sarau Găsit in: Citate despre Ajutor,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  57  /  36  

Saracia naste saracie.

Saracia naste saracie.

de Gheorghe Sarau Găsit in: Citate despre Saracie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet