Maxioms Pet

X

Ioana Dragan

Ioana Drăgan (n. 10 august 1969, București) este un prozator, eseist, a fost realizator de emisiuni culturale la TVR. Este căsătorită din anul 1995 cu scriitorul Cătălin Țîrlea și, din 22 august 2001, are o fiică, pe Ilinca Țîrlea.
În anii 90 mai are următoarele ocupații: bibliotecar la A.T.F. (1988-1991), redactor la revista "Moftul Roman" (1991?1993), profesor titular de limbă și literatură franceză la Liceul bilingv "Școala Centrală" din București (1993-1995). A obținut definitivatul în invățământul preuniversitar în anul 1995.
Din anul 1995 este redactor in cadrul Redacței Cultură, Religie, Știință din Televiziunea Romană, unde a realizat mai multe programe literare și culturale, producand ori susținand rubrici permanente in emisiunile: Simpozion, Hyperion, Cafeneaua literară, Orizont cultural, Actualitatea culturală, Cultura in lume, Cu cărțile pe față, Punct și de la capăt,? Studioul Artelor. În aprilie 2001, își susține teza de doctorat "Romanul popular in Romania in secolul al XIX-lea" la Facultatea de Litere a Universității București, coordonator : prof.univ. dr. Paul Cornea, în urma căreia obține titlul de Doctor in Filologie.

Trimite prin:

Maxioms de Ioana Dragan

  ( comentarii )
  29  /  27  

Literatura este o minune, o lume virtuala pe care daca esti inzestrat poti s-o transformi in realitate, poti s-o faci citește mai mult

Literatura este o minune, o lume virtuala pe care daca esti inzestrat poti s-o transformi in realitate, poti s-o faci palpabila, poate sa devina dublul tau, inima ta care bate cu ecou in cititorul ala ipotetic pentru care scrii, caruia incerci sa-i oferi o alta lume mai reala si mai frumoasa decat cea adevarata. Pentru mine literatura este fericirea, asa arata fericirea..., imi spun cu spaima ca oricand poate sa dispara daca nu mai cred cu tarie in lucrul acesta. Sunt fericita ca, printr-un complex necunoscut de date ale destinuli meu, am ajuns sa scriu si o fac cu responsabilitate si cu recunostinta.

de Ioana Dragan Găsit in: Citate despre Literatura,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet