Maxioms Pet

X

Ion Pillat

Poet, eseist, traducător. S-a născut la 31 martie 1891 la Bucureşti şi a murit la 17 aprilie 1945 tot la Bucureşti. Descendent al unei familii vechi de boieri: tatăl din ţinutul Fălciului şi mama sa era fiica lui I.C. Brătianu. Absolvent al Colegiului "Sf. Sava". Examen de bacalaureat la Liceul "Henric IV" din Paris, 1909. Student la Sorbona (1910). Licenţiat în litere (1913) şi drept (1914). A participat la Conferinţa de la Paris, ca secretar al lui Al. Vaida-Voievod (1919). A scris versuri, ca licean, la Paris.
A debutat în "Convorbiri literare", 1911, sub patronajul lui Titu Maiorescu. Poeziile de debut: "Pictor ignotus", "Cântec nocturn", "Rugă budistă". A frecventat cenaclul lui Al. Macedonski "Literatorul". În 1912 debutează în volum cu "Visări păgâne". A editat pe propria-i finanţare: "Flori sacre" de Al. Macedonski, "Plumb" de G. Bacovia şi "Poezia toamnei". A editat împreună cu Tudor Arghezi revista "Cugetul românesc". A călătorit în Grecia, Spania, Italia. Ia parte la Conferinţa de pace de la Paris (1919).
În 1936 a fost ales membru corespodent al Academiei Române. A tradus din poezia engleză, spaniolă, americană, germană. În anul 1944 a apărut ediţia definitivă de Poezii în 3 volume. În colaborare cu A. Maniu a scris două piese de teatru: "Dinu Păturică" - comedie şi "Tinereţe fără bătrâneţe" - feerie.

Ion Pillat 's Bio

  • Profesie:antologator, editor, eseist, publicist și poet

  • Născut(ă):31.03.1891

  • Decedat(ă):17.04.1945

  • Nationalitate: România

Trimite prin:

Maxioms de Ion Pillat

  ( comentarii )
  47  /  31  

Dragostea noastra e ca o bomboana invelita in staniol: e foarte dulce, dar ceva scartaie foarte tare.

Dragostea noastra e ca o bomboana invelita in staniol: e foarte dulce, dar ceva scartaie foarte tare.

de Ion Pillat Găsit in: Citate despre Dragoste,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  72  /  68  

Orice limba e oglinda sufletului natiunii care o creeaza.

Orice limba e oglinda sufletului natiunii care o creeaza.

de Ion Pillat Găsit in: Citate despre Limba,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet