Maxioms Pet

X

Ion Pop

Ion Pop (n. 1 iulie 1941, Mireșu Mare, jud. Maramureș) este un profesor universitar, teoretician al avangardei literare, poet, critic și istoric literar.
A deținut diferite funcții administrative, precum decan al Facultății de Litere a Universității “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca sau director al Centrului Cultural Român de la Paris (1990-1993). Cariera literară se caracterizează prin volume de versuri, de critică literară și traduceri, prin numeroase articole publicate în reviste de specialitate din țară și de peste hotare.
Ion Pop este criticul al cărui destin se leagă de existența revistei Echinox, revistă de mare prestigiu intelectual. A condus revista timp de 17 ani (1969-1973 în calitate de redactor șef, 1973-1986 în calitate de director al publicației). O perioadă întinsă în care, alături Marian Papahagi, Ion Vartic și alții, a contribuit la formarea a câtorva generații de scriitori.

Trimite prin:

Maxioms de Ion Pop

  ( comentarii )
  39  /  24  

O spun cu toata franchetea si trebuie sa marturisesc ca experienta mea de poet m-a ajutat foarte mult la intelegerea citește mai mult

O spun cu toata franchetea si trebuie sa marturisesc ca experienta mea de poet m-a ajutat foarte mult la intelegerea poeziei altora. Experienta poetica, ratata sau nu, mi-a servit si imi serveste in continuare pentru intelegerea a ceea ce inseamna poezie in general.

de Ion Pop Găsit in: Citate despre Poezie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet