Maxioms Pet

X

Iordan Chimet

Iordan Chimet (n. 18 noiembrie 1924, Galați - d. 23 mai 2006, București) a fost un eseist, prozator, poet, scenarist și traducător român.
Este fiul lui Aurel Chimet, grefier, și al Paraschiței. Urmează Liceul la Galați, (bacalaureat în 1944), apoi Facultatea de Litere și Filosofie, licența în 1948, și Facultatea de Drept a Universității din București, absolvită în 1957. Este amicul de corespondență al lui Michael Ende, autorul german al romanului Poveste fără sfârșit, cel care a introdus personajul lui Chimet, Elli, din romanul Închide ochii și vei vedea Orașul în povestea sa.

Trimite prin:

Maxioms de Iordan Chimet

  ( comentarii )
  81  /  66  

Chaplin, amintirea cuceritorului galant din nuvelistica Renaşterii şi din povestirile populare, este, în cele din urmă, un dandy decăzut. Bastonul citește mai mult

Chaplin, amintirea cuceritorului galant din nuvelistica Renaşterii şi din povestirile populare, este, în cele din urmă, un dandy decăzut. Bastonul şi melonul nu simbolizează doar evidentele sale aspiraţii de distincţie şi respectabilitate, ci şi dorinţa de a seduce.

Maxioms Web Pet