Maxioms Pet

X

Louisa May Alcott

Louisa May Alcott (n. 29 noiembrie 1832, Germantown, Philadelphia - d. 6 martie 1888, Boston), fiica unui filozof si pedagog celebru a fost prozatoare americană. Fiica lui Amos Bronson Alcott, a crescut în mijlocul cercurilor transcendentaliste din Boston și Concord, Massachusetts. A început să scrie pentru a le întreține pe mama și surorile sale. Aboliționistă înflăcărată, a fost soră medicală voluntară în timpul Războiului Civil Amercian, unde s-a îmbolnăvit de febră tifoidă, boală care i-a zdruncinat sănătatea pentru tot restul vieții. Scrisorile sale, publicate sub titlul "Schițe de spital" (Hospital Sketches, 1863), au făcut-o cunoscută. Datorită succesului imens al autobiografiei "Micuțele doamne" (Little Women ,1868-1869) a scăpat definitiv de datorii. Romanele "O fată demodată", "Orfanii" și "Băieții lui Jo" se bazează pe propriile experiențe ca educator.

Louisa May Alcott 's Bio

  • Profesie:poet

  • Născut(ă):29.11.1832

  • Decedat(ă):06.03.1888

  • Nationalitate:americană

Trimite prin:

Maxioms de Louisa May Alcott

  ( comentarii )
  64  /  79  

Faima este o perlă pentru care mulţi se scufundă, dar numai puţini o găsesc.Şi chiar dacă o găsesc, ea nu citește mai mult

Faima este o perlă pentru care mulţi se scufundă, dar numai puţini o găsesc.Şi chiar dacă o găsesc, ea nu este perfectă, iar atunci ei caută mai multe şi pierd lucruri mult mai valoroase.

de Louisa May Alcott Găsit in: Maxime despre faimă,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  49  /  49  

Banii sunt rădăcina tuturor relelor, însă este o rădăcină atât de folositoare, încât nu ne putem descurca fără ea mai citește mai mult

Banii sunt rădăcina tuturor relelor, însă este o rădăcină atât de folositoare, încât nu ne putem descurca fără ea mai mult decât putem fără cartofi.

de Louisa May Alcott Găsit in: Maxime despre bani,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet