Maxioms Pet

X

Lucia Olaru Nenati

Lucia Olaru Nenati(n. la 20 feb. 1949 în loc. Rădăuți, Suceava) este o poetă, prozatoare și publicistă română. Membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Trimite prin:

Maxioms de Lucia Olaru Nenati

  ( comentarii )
  17  /  17  

Poetii adevarati vad lumea in care traiesc si de aproape, in chip intens si arzator dar, in acelasi timp, si citește mai mult

Poetii adevarati vad lumea in care traiesc si de aproape, in chip intens si arzator dar, in acelasi timp, si dintr-un tulburator departe al esentelor primordiale vazute clar, asa cum se vad stelele din fantana.

de Lucia Olaru Nenati Găsit in: Citate despre Creatie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  53  /  69  

Zilele de ragaz - proportie de aur intre munca si odihna, potrivita naturii umane - sunt rostuite pentru ca omul citește mai mult

Zilele de ragaz - proportie de aur intre munca si odihna, potrivita naturii umane - sunt rostuite pentru ca omul sa-si ridice ochii de pe ogorul lui, oricare ar fi acesta, catre inalt, catre meditatie, intru cuprinderea superioara a intregului, a marilor intelesuri luminate de care, atunci cand munceste animalic fara oprire, obsedat doar de castig, el este foarte departe.

de Lucia Olaru Nenati Găsit in: Citate despre Meditatia,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  46  /  62  

Traim, din pacate, mult mai intens necazurile decat bucuriile si astfel mult mai aproape ne sunt dusmanii decat cei pe citește mai mult

Traim, din pacate, mult mai intens necazurile decat bucuriile si astfel mult mai aproape ne sunt dusmanii decat cei pe care-i iubim.

de Lucia Olaru Nenati Găsit in: Citate despre Meditatia,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  69  /  64  

Niciodata nu ne bucuram la fel de un lucru atunci cand il avem ca atunci cand il visam, il speram, citește mai mult

Niciodata nu ne bucuram la fel de un lucru atunci cand il avem ca atunci cand il visam, il speram, adica il idealizam; iluzia materializata este intotdeuna mai "rece" si mai saraca decat cea imaginata.

de Lucia Olaru Nenati Găsit in: Citate despre Meditatia,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  33  /  17  

Ideal ar fi Ca toate cele frumos traite Sa se intoarca intr-o fiinta de muzica O dumnezeita a sunetelor Mai citește mai mult

Ideal ar fi Ca toate cele frumos traite Sa se intoarca intr-o fiinta de muzica O dumnezeita a sunetelor Mai pura ca un ideal.

de Lucia Olaru Nenati Găsit in: Citate despre Poezie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet