Maxioms Pet

X

Nu exista cale spre fericire. Fericirea este calea.

de maxioms.ro     ( comentarii ) / 10 October 2012

Daca priviti cu atentie o harta rutiera sau maritima, veti observa ca vi se prezinta drumurile posibile pentru a ajunge de la un punct la altul, ca si obstacolele care trebuie evitate dar niciuna nu va indica drumul corect, cel pe care ar trebui sa-l urmati. Unii vor prefera sa ajunga cat mai repede la destinatie, deci pe drumul cel mai scurt, altii vor alege sa rataceasca pe drumuri ocolite, lasandu-se surprinsi de tinuturi necunoscute.


Exista astazi in lume numeroase harti ale fericirii, puse la dispozitia doritorilor prin carti, religii, filosofii, psihologi, ganditori, maestrii si alti experti in arta de a reusi in viata. Daca ele iti pot oferi repere uneori, cand te simti pierdut si nu mai stii care ti-e directia, ele au totusi limite. Nimeni nu porneste in viata din acelasi punct si nu are acelasi drum chiar daca destinatia e aceeasi. Fericire, dragoste, reusita, adevar, seninatate, pace, oricare ar fi numele utilizat, toate se refera la acelasi lucru: linia de sosire, punctul final.


Spre deosebire de hartile rutiere care reprezinta o lume exterioara unica, aceeasi pentru toti, hartile interioare cuprind lumea unica aflata in fiecare si care nu este niciodata aceeasi cu a celui de langa noi.
Si daca fericirea ar fi chiar aceasta, modul vostru de a calatori pe cararile vietii?

Trimite prin:

Ultimele Articole

Nu vreau sa ma mai neg

Nu mai vreau sa ma mai neg, sa-mi neg sentimentele, nevoile, asteptarile. Vreau sa fiu respectata, ascultata, inteleasa. Am dreptul citește mai mult

Un proverb scurt poate valora mai mult decat un discurs lung

Poate chiar inainte de a deprinde tainele scrisului si ale cititului, am apelat la proverbe sau zicale, auzite de la citește mai mult

Despre scop

Pentru a ajunge undeva in viata trebuie sa ai un scop cat mai clar si mai precis. Daca nu, e citește mai mult

» Vezi toate Articolele
Maxioms Web Pet