Maxioms Pet

X

Citate Ovidiu Hurduzeu

Trimite prin:

Ovidiu Hurduzeu ( 3 din 3 )

  ( comentarii )
  42  /  46  

Nu poti sa critici lumea daca n-o iubesti. Fara iubire, cazi in aroganta intelectuala, critica ta devine hipercritica iar demistificarea citește mai mult

Nu poti sa critici lumea daca n-o iubesti. Fara iubire, cazi in aroganta intelectuala, critica ta devine hipercritica iar demistificarea se transforma, la randul ei, in propaganda.

de Ovidiu Hurduzeu Găsit in: Citate despre Iubire,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  63  /  40  

Sta in firea omului sa judece aspectele negative din jur sau sa vada raul din propria sa persoana. Faptul ca citește mai mult

Sta in firea omului sa judece aspectele negative din jur sau sa vada raul din propria sa persoana. Faptul ca judeci pe cineva sau ceva, nu inseamna ca ai totusi o constiinta critica. Sa-ti dezvolti constiinta critica trebuie in primul rand sa fii o persoana autonoma, capabil sa judeci cu mintea ta. Constiinta critica presupune libertatea gandirii si capacitatea de a intelege mecanismele de functionare ale realitati.

de Ovidiu Hurduzeu Găsit in: Citate despre Critica,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  59  /  51  

Sunt scriitor. Tot ceea ce am scris pleaca de la o experienta de viata pe care am incercat s-o traduc citește mai mult

Sunt scriitor. Tot ceea ce am scris pleaca de la o experienta de viata pe care am incercat s-o traduc in limbajul conceptual al eseisticii in Sclavii fericiti sau cel al fictiunii in Culori vii, forme frumoase si La Roma totul este O.K.

de Ovidiu Hurduzeu Găsit in: Citate despre Scriitor,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet