Maxioms Pet

X

James Prescott Joule

James Prescott Joule (n. 24 decembrie 1818, d. 11 octombrie 1889) a fost un fizician englez autodidact și un fabricant de bere. A devenit celebru datorită unei experiențe faimoase menită a determina echivalentului mecanic al caloriei, efectuată în anul 1842. Prin această experiență, Joule a verificat principiul conservării și transformării energiei.
A enunțat în 1841 legea transformării energiei în conductoare, conform căreia energia disipată sub formă de căldură la trecerea curentului electric printr-un conductor este proporțională cu rezistența conductorului, cu pătratul intensității curentului și cu timpul, E =RI2t. Această echivalare este cunoscută ca legea lui Joule.

Trimite prin:

Maxioms de James Prescott Joule

  ( comentarii )
  59  /  43  

After the knowledge of, and obedience to, the will of God, the next aim must be to know something of citește mai mult

After the knowledge of, and obedience to, the will of God, the next aim must be to know something of His attributes of wisdom, power, and goodness as evidenced by His handiwork.

de James Prescott Joule Găsit in: Citate despre Dumnezeu,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  52  /  49  

Este evident ca intalnirea cu legile naturale inseamna nu este altceva decat intalnirea cu mintea lui Dumnezeu exprimata prin intermediul citește mai mult

Este evident ca intalnirea cu legile naturale inseamna nu este altceva decat intalnirea cu mintea lui Dumnezeu exprimata prin intermediul lor.

de James Prescott Joule Găsit in: Citate despre Fizica,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet