Maxioms Pet

X

Charles Edward

Charles Edward, Duce de Saxa-Coburg și Gotha (Leopold Charles Edward George Albert; 19 iulie 1884 – 6 martie 1954) a fost al patrulea și ultimul Duce de Saxa-Coburg și Gotha, din 1900 până la moartea sa în 1954. De asemenea, a fost prinț al Regatului Unit, Duce de Albany și nepot al reginei Victoria și al Prințului Consort Albert.
Ducele a fost o figură controversată în Regatul Unit în timpul statutului său de Duce Suveran de Saxa-Coburg și Gotha, parte a Imperiului German, în timpul Primului Război Mondial. În 1918 a fost forțat să abdice de pe tronul ducal iar în 1919 a fost deposedat de titlul de prinț britanic. Mai târziu s-a alăturat Partidul Nazist german și a deținut câteva poziții în Germania în anii 1930 și 1940, inclusiv în calitate de președinte al Crucii Roșii germane.
El este bunicul matern al regelui Carol al XVI-lea Gustaf al Suediei. El a fost, de asemenea, fratele mai mic al Prințesei Alice, Contesă de Athlone.

Trimite prin:

Maxioms de Charles Edward

  ( comentarii )
  43  /  43  

Intotdeauna trebuie sa te dedici complet, deoarece daca nu o faci, cineva, undeva, se va dedica si te va invinge citește mai mult

Intotdeauna trebuie sa te dedici complet, deoarece daca nu o faci, cineva, undeva, se va dedica si te va invinge cind te va intilni.

de Charles Edward Găsit in: Citate despre Adevar,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet