Maxioms Pet

X

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu (n. 1 octombrie 1956, București) este un scriitor, antologator, director de ziar, eseist, jurnalist, și prozator român.
Cristian Tudor Popescu s-a născut la data de 1 octombrie 1956 în orașul București. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Automatizări și Calculatoare din București, obținând diploma de inginer.
Numele său real este Cristian Popescu, însă și-a adăugat prenumele tatălui, Tudor, datorită unei înțelegeri cu poetul Cristian Popescu care presupunea ca primul dintre cei doi care va publica un text să își păstreze numele, iar celălalt să facă o schimbare care să îi deosebească.
Din anul 1991 este angajat al cotidianului Adevărul, ca redactor șef adjunct (1991-1996) și apoi ca redactor șef (1996-2005). De asemenea, a fost redactor-șef al săptămânalului Adevărul literar și artistic (1996-2000). În anul 2005, demisionează de la cotidianul Adevărul alături de alți 81 de jurnaliști și împreună cu Mircea Dinescu fondează ziarul Gândul.
A avut numeroase apariții în mass-media, îndeosebi în cadrul unor incitante talk-show-uri, fiind invitat permanent la emisiunile televizate Cap și Pajură (social-politic), împreună cu Emil Hurezeanu și CineTePrinde (în calitate de cinefil).
Cristian Tudor Popescu este filmolog, doctor în cinematografie al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, unde susține un curs de Tehnici de Manipulare și Propagandă în Cinematografie și Televiziune.

Cristian Tudor Popescu 's Bio

  • Profesie:antologator, eseist, jurnalist, prozator

  • Născut(ă):01.10.1956

  • Nationalitate: România

Trimite prin:

Maxioms de Cristian Tudor Popescu

  ( comentarii )
  56  /  63  

Patria e o poveste a cărei urmare îţi este dat s-o trăieşti.

Patria e o poveste a cărei urmare îţi este dat s-o trăieşti.

de Cristian Tudor Popescu Găsit in: Maxime despre patrie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  45  /  81  

Originalitatea este o însuşire estetică pretinsă abia de pe la Renaştere încoace.

Originalitatea este o însuşire estetică pretinsă abia de pe la Renaştere încoace.

Maxioms Web Pet