Maxioms Pet

X

Elena Stefoi

Elena Ștefoi (n. 19 iulie 1954, Boroaia, județul Suceava) este o poetă, publicistă și diplomată din România. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.
După terminarea Liceului „Nicu Gane” din Fălticeni, a absolvit în 1980 Facultatea de Filosofie a Universității din București. A predat într-un mic sat din România până în 1987, după care a lucrat la magazinul "Contemporanul". Doctor în Filosofie, Universitatea București (2005). A frecventat „Cenaclul de Luni” condus de criticul Nicolae Manolescu. Debutează cu poezie în revista Tribuna (1976). Este prezentă cu grupaje de versuri în numeroase antologii și reviste literare apărute în străinătate. A fost secretar general la revista Contrapunct, editată de Uniunea Scriitorilor (1990-1993), redactor-șef al revistei Dilema (din 1993 până în 1997), corespondent permanent în România pentru Radio France Internationale (1990-1997), redactor asociat la trimestrialul East European Constitutional Review (1993-1998), corespondent săptămânal la BBC și Radio Free Europe (1990-1997). Și-a început cariera în diplomație după 1997 (la solicitarea lui Andrei Pleșu), lucrând în centrala Ministerului Afacerilor Externe, iar mai apoi a fost numită consul general al României la Montreal (Canada). În luna noiembrie 2005, a fost numită ambasador al României în Canada.

Trimite prin:

Maxioms de Elena Stefoi

  ( comentarii )
  45  /  49  

Jurnalistul e zilnic celebru, curtat de politicieni, disputat de televiziuni, diplomatul e mereu in umbra, tratat cu ironii sau judecati citește mai mult

Jurnalistul e zilnic celebru, curtat de politicieni, disputat de televiziuni, diplomatul e mereu in umbra, tratat cu ironii sau judecati aspre, depreciat cu insistenta si cu metoda.

de Elena Stefoi Găsit in: Citate despre Diplomatie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  64  /  67  

Diplomatia m-a facut mai exigenta fata de mine insumi si mai ingaduitoare fata de cei din jurul meu.

Diplomatia m-a facut mai exigenta fata de mine insumi si mai ingaduitoare fata de cei din jurul meu.

de Elena Stefoi Găsit in: Citate despre Diplomatie,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet