Maxioms Pet

X

Grigore Georgiu

Grigore Georgiu, poet si profesor universitar roman s-a nascut la 9 Decembrie 1947 in Chiuiesti, Cluj.
A activat ca cercetator stiintific principal la Institutul de Teorie Sociala al Academiei Romane intre anii 1990 si 2002, consilier de stat la Presedintia Romaniei, seful Directiei de Analiza Politica din cadrul Departamentului de Politica Interna 1992-1996, consilier parlamentar la Senatul Romaniei in cadrul Directiei de Documentare si Informare din 1998 pana in 2005.

Trimite prin:

Maxioms de Grigore Georgiu

  ( comentarii )
  24  /  29  

Prin cultura, existenta se imbogateste cu cea mai profunda varianta a sa. Cultura este semnul vizibil, expresia, figura, trupul acestei citește mai mult

Prin cultura, existenta se imbogateste cu cea mai profunda varianta a sa. Cultura este semnul vizibil, expresia, figura, trupul acestei variante. Cultura tine deci mai strans de definitia omului decat conformatia sa fizica sau cel putin tot asa de strans.

de Grigore Georgiu Găsit in: Citate despre Cultura,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  29  /  30  

Pentru om, cultura, in ansamblul ei, reprezinta mediul specific de existenta, dispozitivul simbolic prin care isi tezaurizeaza cunoasterea si isi citește mai mult

Pentru om, cultura, in ansamblul ei, reprezinta mediul specific de existenta, dispozitivul simbolic prin care isi tezaurizeaza cunoasterea si isi interpreteaza experienta istorica. Ea delimiteaza un domeniu existential, caracterizat prin sinteza dintre obiectiv si subiectiv, dintre real si ideal. In fundamentul cultural al unei societati se afla resortul afectiv si spiritual ce orienteaza, adesea in forme mai putin vizibile, optiunile, deciziile si comportamentele practice ale oamenilor. Cultura defineste astfel sintetic modul uman de existenta si este simbolul fortei creatoare a omului.

de Grigore Georgiu Găsit in: Citate despre Cultura,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet