Maxioms Pet

X

John Wesley

John Wesley (n. 17 iunie 1703 - d. 2 martie 1791) a fost un pastor anglican și un teolog creștin care a fost un lider de început al mișcării metodiste.
Cea mai mare realizare teologică a sa a fost promovarea a ceea ce el a numit "perfecțiunea creștină", sau sfințenia inimii și vieții. Wesley a insistat asupra faptului că în viața lui, creștinul ar putea ajunge la un stadiu în care dragostea lui pentru Dumnezeu, sau dragostea lui perfectă, va ajunge să-i stăpânească inima în mod suprem. Teologia lui evanghelică, în special concepția lui asupra perfecțiunii creștine se sprijinea ferm pe teologia sa sacramentala. El a insistat permanent asupra folosirii generale a căilor de mântuire (rugăciunea, Scriptura, meditația, Sfânta Împărtășanie, etc) ca mijloc prin care Dumnezeu transformă pe cel credincios. Pe parcursul vieții, Wesley a rămas în cadrul Bisericii Anglicane și a insistat asupra faptului că mișcarea sa se încadrează în limitele Bisericii Anglicane. Modul nonconformist în care se folosea de politica bisericii i-a creat dispute cu mulți din sânul Bisericii Anglicane, deși către sfârșitul vieții a fost respectat de mulți.

Trimite prin:

Maxioms de John Wesley

  ( comentarii )
  35  /  19  

Cand eram tanar eram sigur de orice; peste cativa ani dupa ce am gresit de mii de ori, nu mai citește mai mult

Cand eram tanar eram sigur de orice; peste cativa ani dupa ce am gresit de mii de ori, nu mai eram sigur nici pe jumatate din lucrurile, de care eram sigur inainte; in prezent sunt sigur doar pe lucrurile pe care D-zeu mi le-a dezvaluit.

de John Wesley Găsit in: Citate despre Opinie,
Trimite prin:
  ( comentarii )
  28  /  23  

Sa faci cat de mult bine poti,
Prin toate mijloacele prin care poti,
In toate modurile in care poti,
In citește mai mult

Sa faci cat de mult bine poti,
Prin toate mijloacele prin care poti,
In toate modurile in care poti,
In toate locurile unde poti,
In orice moment poti,
Pentru cat de multi oameni poti,
Cat de mult timp poti.

de John Wesley Găsit in: Citate despre Bine,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet