Maxioms Pet

X

Bogdan Ulmu

ULMU BOGDAN ( Ghiță-ULMU BOGDAN-Ștefan) născut în 1951 , aprilie , 29 , la București.
Studii : Liceul nr. 32 din București , absolvit în 1970 ; bacalaureat –1970. Studii universitare : I.A.T.C. București, 1971-1978. Doctorat : I.A.T.C. București , susținut în martie 1998, cu teza „Caragiale, ludi cul”; conducător științific – prof. univ. dr. Ileana Berlogea. Ulterior (în 2001), teza, augmen tată, a fost publicată la editura Cronica , sub titlul Mic dicționar Caragiale ( cartea a apă rut cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor din România și a fost nominalizată la Pre miile Uniunii Scriitorilor, Iași, 2002 ).
În 1999, obține – prin concurs - titlul de conferențiar universitar și predă la Univer sitatea Ecologică, București, Facultate de Actorie. În 2000 este ales secretar științific al ca tedrei de teatru din cadrul Universității. Din anul universitar 2002/2003 este profesor la Universitatea de Vest Timișoara, facultatea de Muzică, catedra Artele Spectacolului, speciali tatea Actorie. În 2004 este ales secretar științific al catedrei. Din 2005 predă (ca profesor asociat) la Academia de Arte „G.Enescu”- Iași și la Universitatea „Al.I.Cuza”-Iași. Plus la Universitatea de Stat din Bacău. În același an, la propunerea Universității clujene, obține titlul de conducător de doctorat, dar linia de doctorat nu se deschide, fiind invalidat al treilea membru. Din toamna universitară 2006, devine profesor titular la Universitatea de Arte „ G.Enescu”- Iași, activînd la mai multe discipline. În iulie 2007 i se conferă calitatea de conducător de doctorat. Are peste 3.800 de lucrări publicate (circa 1.400, de specialitate!).
A participat la numeroase festivaluri naționale de teatru și umor. A susținut comuni cări, a prezentat lucrări teoretice și practice (spectacole) – multe din ele, premiate. A făcut parte din multe jurii naționale, un juriu internațional (Praga, 2007), precum și din comisii de masterat , doctorat & acreditare universitară (ARACIS). Locuiește în Iași, Romania.

Trimite prin:

Maxioms de Bogdan Ulmu

  ( comentarii )
  58  /  65  

Sa putem merge inainte, cu toate pinzele sus! Sa avem idei, noroc, prosperitate. Sa fim relaxati. Armoniosi. Adica, sa intram, citește mai mult

Sa putem merge inainte, cu toate pinzele sus! Sa avem idei, noroc, prosperitate. Sa fim relaxati. Armoniosi. Adica, sa intram, in fine, in normal.

de Bogdan Ulmu Găsit in: Citate despre Vointa,
Trimite prin:
Maxioms Web Pet